Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Käyttöehdot
OK

Edut ja hyödyt

S-Business -kortin lasku on sellaisenaan ALV-vähennyskelpoinen. Lasku sisältää rivikohtaisen ostoerittelyn. Kuitteja ei tarvitse säilyttää. Poikkeuksena ovat ravintolasta hotellilaskulle siirretyt ostotapahtumat, joista korttilaskulle välittyy ALV-kannoittain vain loppusummat (ei siis ostorivikohtaisia tietoja). Edellä mainittujen ostotapahtumien kuitit tulee säilyttää kirjanpitoa varten. Tästä syystä ravintolaostot kannattaa maksaa suoraan ravintolan kassaan, jotta lisätiedot siirtyvät laskulle ja ostosta saa alennuksen.

Välitysmyyntituotteista (esim. elokuvaliput) tulee aina säilyttää kuitti.

Extranet-palvelussa yritys voi selata ostoja, lisätä katevarauksille ja laskuttamattomille tapahtumille valmiiksi halutun viitteen tai selitteen sekä muodostaa raportin ostoista tuoteryhmittäin, kuittikohtaisen alv-raportin tai ladata tiedot Exceliin. Palvelussa voi myös tilata lisäkortteja ja lähettää palvelupyyntöjä asiakaspalveluumme.

Kun yritys on tehnyt S-Business -sopimuksen, yrityksen hakemuksessa ilmoittamalle yhteyshenkilölle lähetetään sähköpostiviesti, jossa on linkki salasanan luomiseen. Käyttäjätunnus on henkilön sähköpostiosoite. Palvelu on maksuton.

Yrityksen yhteyshenkilö tai allekirjoitusoikeutettu voi hakea lisäoikeuksia sähköpostitse S-Business asiakaspalvelusta: s-business@sok.fi.

S-Business Extranet -palvelun käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoite. Uuden salasanan voit luoda kirjautumissivun linkistä Unohtuiko salasana?

Ostotapahtumia voi siirtää S-Business Extranetistä yleisimpiin kulu- ja matkahallintasovelluksiin sekä Excel-ohjelmaan.

Saat S-Business -mobiilin käyttöösi lataamalla sen veloituksetta omasta sovelluskaupastasi. Kirjaudu palveluun ensimmäisellä kerralla korttinumerolla, kortin tunnusluvulla ja syöttämällä kortin voimassaoloajan. Palvelulle tulee antaa erillinen pääsykoodi, joka voi olla sama kuin kortin tunnusluku. Sovelluksen saa käyttöön henkilölle nimetylle S-Business -kortille.

Sovelluksen avulla voit:

 • seurata S-Business -kortin ostotapahtumia.
 • lisätä reaaliaikaisesti ostotapahtumille selitteitä, jotka siirtyvät laskulle ja yrityksen talousjärjestelmiin.
 • saada vaihtuvia etuja S-ryhmän toimipaikoissa.
 • ottaa yhteyttä S-Business -asiakaspalveluun.
 • ottaa yhteyttä S-ryhmän hotelleihin (Sokos Hotels, Radisson Blu) ja ravintoloihin.
 • hakea lähimmän S-ryhmän toimipaikan ja avata reittipalvelun.

S-Business -mobiilietukupongeilla voi lunastaa vaihtuvia, ilmaisia etuja kaikilla ABC-asemilla (ABC-liikennemyymälät, Lähi-ABC:t ja ABC Delit) ympäri Suomen. Etu voi olla esimerkiksi ilmainen kahvi, kahvi+pulla tai noutopöytälounas.

Löydät saamasi etukupongit S-Business -mobiilisovelluksen Etusi-osiosta. Etu on voimassa kupongissa mainituissa toimipaikoissa etulistalla mainitun ajan.

Kun käytät etukupongin, mene kassalle ja toimi näin:

1. Valitse ensin listalta haluamasi etu painamalla Lunasta etu xx päivän sisällä.
2. Valitsemasi etukuponki näkyy nyt näytöllä. Paina uudelleen Lunasta etu. Vahvista vielä edun käyttö painamalla OK. Tämän jälkeen näytölle tulee pyörivä symboli, jossa on teksti ”Etusi on lunastettu”. Edun voi lunastaa kolmen minuutin ajan.
3. Näytä lunastettua etukuponkia kassahenkilölle.

Mobiilitankkaus on entistä helpompi, nopeampi ja turvallisempi tapa tankata, kun voit maksaa tankkauksen älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia mittarikentällä, vaan maksu veloitetaan ABC-mobiilisovelluksen mobiilitankkauspalveluun rekisteröidyltä S-Business -kortilta. Ostotapahtuma tulee S-Business -laskulle.

Saat ABC-mobiilitankkauksen käyttöön, kun lataat ilmaisen ABC-mobiilin omasta sovelluskaupastasi (iOS ja Android).

Toimi näin:
1 Lataa puhelimeesi maksuton ABC-mobiilisovellus. Saat sen omasta sovelluskaupastasi.
2 Kirjaudu ABC-mobiiliin minkä tahansa pankin verkkopankkitunnuksilla.
3 Lisää maksukortiksi S-Business -korttisi.
4 Olet valmis tankkaamaan!

Lue lisää

Yritys saa S-Business -kortilla tehdyistä ostoista tietyn perusalennuksen. Alennukset ovat toimialakohtaisia. Lue lisätietoja S-Business -alennuksista

Alennusten poikkeukset: ks. seuraavat kohdat

Sokos hotellit ja Radisson Blu -hotellit: S-Business -kortilla saa hotellikohtaisen 3 prosentin tai 5 prosentin perusalennuksen päivän huonehinnasta, kun huonevaraus tehdään S-ryhmän kanavien (sokoshotels.fi -sivuston, Sokos Hotels -myyntipalvelun tai suoraan hotellin vastaanoton) kautta. Varauksen yhteydessä tulee antaa varauskoodi SGRBUS ja yöpyminen tulee maksaa S-Business -kortilla. Varauskoodi on painettu korttisaatteeseen. Alennus ei koske asiakkaita, joilla on sopimushinta.

Jos yöpymisiä on yli 100 vuodessa, ota yhteyttä S-Business asiakaspalveluun, puh. 010 76 80820 (ma-pe klo 8-16) tai sähköpostitse: s-business@sok.fi

S-ryhmän ravintolat: Alennus on 2 % S-ryhmän ravintoloissa, joissa S-Business -kortti käy maksuvälineenä. Alennusta saa ruoka-, vesi- ja virvoitusjuomatuotteista. Tämän lisäksi osuuskauppa/Sokotel Oy voi myöntää alennusta myös muusta omasta myynnistä pl. anniskelutuotteet, tupakkatuotteet, pakettituotteet (jotka sisältävät alkoholia), ennakkomaksut ja lahjakortit. Lue lisätietoja S-Business -alennuksista

Sporttiklubi -jäsenohjelman edut:

S-Business -kortilla maksaessa saat Sporttiklubi -edut, joita ovat mm. Sporttihinnat kaikissa Sokos Hotelleissa, edullisemmat Sporttiateriat sekä palautusta joukkueen majoituslaskun loppusummasta.

Mainitse Sporttiklubijäsenyydestä joukkueen hotellivarausta tehdessäsi. Edut saa käyttöön kun joukkueessa on vähintään 11 henkilöä.

Lue lisätietoja Sporttiklubi
-jäsenohjelmasta osoitteessa:

sokoshotels.fi/fi/ryhmat/sporttiklubi

Seuraavista tuotteista emme myönnä alennusta: äidinmaitokorvikkeet, tupakka, alkoholijuomat, pullopantit, välitysmyyntituotteet ja postimerkit sekä kodintekniikan asennus ja kuljetus. Ennakkomaksuista (esim. sarjapesut ABC:lla) ja S-ryhmän lahjakorteista ei myönnetä alennusta. Lisäksi ravintoloissa myytävistä pakettituotteista, jotka sisältävät alkoholia, emme myönnä alennusta.

S-ryhmän marketeissa myytävistä tuulilasinpesunesteistä alennus on 2 %.

S-Business -kortilla maksaessa saa asiakasomistajan tuote-etuja ABC-asemilla ja Osuuskauppa HOK-Elannon ravintoloissa.

Ei saa. Bonus ja maksutapaetu ovat vain osuuskauppojen asiakasomistajille myönnettäviä etuja.

 • ABC
 • Sale
 • Alepa
 • Sokos Hotels
 • Kodin Terra
 • Coffee House
 • Amarillo
 • Rosso