Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Käyttöehdot
OK

Edut ja hyödyt

S-Business -kortin lasku on sellaisenaan ALV-vähennyskelpoinen. Lasku sisältää rivikohtaisen ostoerittelyn. Kuitteja ei tarvitse säilyttää. Poikkeuksena ovat ravintolasta hotellilaskulle siirretyt ostotapahtumat, joista korttilaskulle välittyy ALV-kannoittain vain loppusummat (ei siis ostorivikohtaisia tietoja). Edellä mainittujen ostotapahtumien kuitit tulee säilyttää kirjanpitoa varten. Tästä syystä ravintolaostot kannattaa maksaa suoraan ravintolan kassaan, jotta lisätiedot siirtyvät laskulle ja ostosta saa alennuksen.

Välitysmyyntituotteista (esim. elokuvaliput) tulee aina säilyttää kuitti.

Extranet-palvelussa yritys voi selata ostoja, lisätä katevarauksille ja laskuttamattomille tapahtumille valmiiksi halutun viitteen tai selitteen sekä muodostaa raportin ostoista tuoteryhmittäin, kuittikohtaisen alv-raportin tai ladata tiedot Exceliin. Palvelussa voi myös tilata lisäkortteja ja lähettää palvelupyyntöjä asiakaspalveluumme.

Kun yritys on tehnyt S-Business -sopimuksen, yrityksen hakemuksessa ilmoittamalle yhteyshenkilölle lähetetään sähköpostiviesti, jossa on linkki salasanan luomiseen. Käyttäjätunnus on henkilön sähköpostiosoite. Palvelu on maksuton.

Yrityksen yhteyshenkilö tai allekirjoitusoikeutettu voi hakea lisäoikeuksia sähköpostitse S-Business asiakaspalvelusta: s-business@sok.fi.

S-Business Extranet -palvelun käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoite. Uuden salasanan voit luoda kirjautumissivun linkistä Unohtuiko salasana?

Ostotapahtumia voi siirtää S-Business Extranetistä yleisimpiin kulu- ja matkahallintasovelluksiin sekä Excel-ohjelmaan.

Saat S-Business -mobiilin käyttöösi lataamalla sen veloituksetta omasta sovelluskaupastasi. Kirjaudu palveluun ensimmäisellä kerralla korttinumerolla, kortin tunnusluvulla ja syöttämällä kortin voimassaoloajan. Palvelulle tulee antaa erillinen pääsykoodi, joka voi olla sama kuin kortin tunnusluku. Sovelluksen saa käyttöön henkilölle nimetylle S-Business -kortille.

Sovelluksen avulla voit:

 • seurata S-Business -kortin ostotapahtumia.
 • lisätä reaaliaikaisesti ostotapahtumille selitteitä, jotka siirtyvät laskulle ja yrityksen talousjärjestelmiin.
 • saada vaihtuvia etuja S-ryhmän toimipaikoissa.
 • ottaa yhteyttä S-Business -asiakaspalveluun.
 • ottaa yhteyttä S-ryhmän hotelleihin (Sokos Hotels, Radisson Blu) ja ravintoloihin.
 • hakea lähimmän S-ryhmän toimipaikan ja avata reittipalvelun.

Mobiilitankkaus on entistä helpompi, nopeampi ja turvallisempi tapa tankata, kun voit maksaa tankkauksen älypuhelimesi avulla. Sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukuja tai kaivaa maksukorttia mittarikentällä, vaan maksu veloitetaan S-mobiilin mobiilitankkauspalveluun rekisteröidyltä S-Business -kortilta. Ostotapahtuma tulee S-Business -laskulle.

Ilmaisen S-mobiilin voit ladata omasta sovelluskaupastasi (iOS ja Android), ja sen käyttöönotto edellyttää, että olet osuuskaupan asiakasomistaja tai S-Etukortin rinnakkaiskortin haltija.

Toimi näin:
1 Lataa puhelimeesi maksuton S-mobiili -sovellus. Saat sen omasta sovelluskaupastasi.
2 Kirjaudu S-mobiiliin minkä tahansa pankin verkkopankkitunnuksilla.
3 Valitse ABC-mobiilitankkaus -osio ja lisää maksukortiksi S-Business -korttisi.
4 Olet valmis tankkaamaan!
Huomioithan, että ABC-mobiilitankkausta ei toistaiseksi ole S-Business -mobiilissa, vaan palvelu toimii S-mobiilissa.

Lue lisää

Yritys saa S-Business -kortilla tehdyistä ostoista tietyn perusalennuksen. Alennukset ovat toimialakohtaisia. Lue lisätietoja S-Business -alennuksista

Sokos hotellit ja Radisson Blu -hotellit: S-Business -kortilla saa hotellikohtaisen 3 prosentin tai 5 prosentin perusalennuksen päivän huonehinnasta, kun huonevaraus tehdään S-ryhmän kanavien (sokoshotels.fi -sivuston, Sokos Hotels -myyntipalvelun tai suoraan hotellin vastaanoton) kautta. Varauksen yhteydessä tulee antaa varauskoodi SGRBUS ja yöpyminen tulee maksaa S-Business -kortilla. Varauskoodi on painettu korttisaatteeseen. Alennus ei koske asiakkaita, joilla on sopimushinta.

Jos yöpymisiä on yli 100 vuodessa, ota yhteyttä S-Business asiakaspalveluun, puh. 010 76 80820 (ma-pe klo 8-16) tai sähköpostitse: s-business@sok.fi

S-ryhmän ravintolat: Alennus on 2 % S-ryhmän ravintoloissa, joissa S-Business -kortti käy maksuvälineenä. Alennusta saa ruoka-, vesi- ja virvoitusjuomatuotteista. Tämän lisäksi osuuskauppa/Sokotel Oy voi myöntää alennusta myös muusta omasta myynnistä pl. anniskelutuotteet, tupakkatuotteet, pakettituotteet (jotka sisältävät alkoholia), ennakkomaksut ja lahjakortit. Lue lisätietoja S-Business -alennuksista

Seuraavista tuotteista emme myönnä alennusta: äidinmaitokorvikkeet, tupakka, alkoholijuomat, pullopantit, välitysmyyntituotteet ja postimerkit sekä kodintekniikan asennus ja kuljetus. Ennakkomaksuista (esim. sarjapesut ABC:lla) ja S-ryhmän lahjakorteista ei myönnetä alennusta. Lisäksi ravintoloissa myytävistä pakettituotteista, jotka sisältävät alkoholia, emme myönnä alennusta.

Ei saa. Bonus ja maksutapaetu ovat vain osuuskauppojen asiakasomistajille myönnettäviä etuja.

S-Business asiakaspalvelu puh. 010 76 80820, ma–pe klo 8–16 (puhelun hinta 8,35 snt + 12,09 snt/min.) s-business@sok.fi

 • ABC
 • Sale
 • Alepa
 • Sokos Hotels
 • Kodin Terra
 • Coffee House
 • Amarillo
 • Rosso