Laskutus

Lue tältä sivulta vinkkejä ja ohjeita S-Business-kortin laskutukseen liittyvistä asioista.

S-Business-lasku on sellaisenaan ALV-vähennyskelpoinen. Lasku sisältää rivikohtaisen ostoerittelyn. Kuitteja ei tarvitse säilyttää. 

Poikkeuksena ovat ravintolasta hotellilaskulle siirretyt ostotapahtumat, joista korttilaskulle välittyy ALV-kannoittain vain loppusummat (ei siis ostorivikohtaisia tietoja). Edellä mainittujen ostotapahtumien kuitit tulee säilyttää kirjanpitoa varten. Tästä syystä ravintolaostot kannattaa maksaa suoraan ravintolan kassaan, jotta lisätiedot siirtyvät laskulle ja ostosta saa alennuksen.

Välitysmyyntituotteista (esim. elokuvaliput) tulee aina säilyttää kuitti.

Lasku toimitetaan vähintään kerran kuukaudessa* verkko-, sähköposti- tai paperilaskuna. Paperilaskulta veloitamme 2,5 € / lasku (alv 0 %). Verkko- ja sähköpostilasku ovat maksuttomia. Järjestelmämme tukee kaikkia yleisimpiä markkinoilla olevia verkkolaskustandardeja. Jos hakemus/tilisopimuslomakkeeseen ei ole merkitty verkkolaskutuksen tietoja, lasku toimitetaan perinteisenä paperilaskuna. 

Myös e-lasku on mahdollinen. E-lasku-valtuutus tehdään verkkopankissa ja viitteenä käytetään S-Business-laskussa ylhäällä oikealla näkyvää tilinumeroa.

Laskun voi saada joko koontilaskuna tai korttikohtaisena laskuna. 

Kodin Terrassa, S-Rauta -toimipaikassa tai RautaPrismassa asioiva yritys voi tarvittaessa hakea S-Business-korttien sijaan tai lisäksi S-Business Rautatiliä, joka korvaa aiemmin käytössä olleen Kodin Terra -laskutustilin. Lisätietoja ja hakemuslomakkeita on saatavilla rautakaupan toimipaikkojen yritysmyynnistä.
        
* Tarvittaessa laskun voi saada useammin, jolloin laskutus on 2 tai 4 kertaa kuukaudessa. 

Yrityksen yhteyshenkilö voi pyytää laskukopion asiakaspalvelustamme. Laskukopiosta veloitamme palveluhinnaston mukaisesti.

Kustannuspaikan voi merkitä sähköisen hakemuksen Yrityksen tiedot -osiossa Asiakasviite-kenttään, jolloin tieto siirtyy laskulle kuvan etusivulle. Viitetiedon maksimipituus on 15 merkkiä. 

Laskut voidaan lähettää kustannuspaikoittain tai koontilaskulla voidaan jokaiselle ostotapahtumalle antaa viitteeksi kustannuspaikkatieto.

Lisäksi voit ottaa käyttöön yrityksesi kustannuspaikat tai projektikoodit Extranet-palvelun kautta. Kustannuspaikkatietoa on sen jälkeen mahdollista muuttaa S-Business-mobiilissa. Kustannuspaikkatieto viedään rivikohtaisesti verkkolaskuaineistoon. 

S-Business-kortilla yritys saa ostotapahtumille keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa. S-Business-laskun maksuehto on 14 päivää netto. Laskutuslisää ei veloiteta, mikäli asiakas vastaanottaa laskut sähköisesti verkko- tai sähköpostilaskuna.