Salibandy Club Classic Tampere

Pelireissulla rahaa kuluu ruokaan ja majoitukseen – näin Tampereen Classic käyttää S-Business-korttia 

Kun tamperelainen salibandyseura Classic lähtee pelireissuun, mukana kulkee myös musta kortti, S-Business. Mihin korttia käytetään? Ja paljonko rahaa kuluu yhden viikonloppureissun aikana? Tervetuloa mukaan vanhimpien poikajunioreiden pelireissuun. Matkan varrella selviää, mitä kaikkea urheiluseuran pelimatkalla ostetaan.  

Nokka kohti Oulua 

Kello näyttää lauantaiaamuna yhdeksää, kun Tampereen Classicin P22-joukkue istahtaa Tenniskeskuksen pihassa bussiin, jonka on määrä ottaa suunnaksi Oulu. Kun bussi nytkähtää liikkeelle, matkassa mukana on parikymmentä kenttäpelaajaa, kaksi maalivahtia, valmentaja ja muutama huoltaja – ja tietenkin S-Business-kortti, jota joukkueen kesken kutsutaan tuttavallisemmin mustaksi kortiksi. 

“Joukkueen oma kortti on kätevä, sillä kenenkään ei tarvitse enää maksaa juoksevia kuluja omalla luottokortillaan. Ei sitten tarvitse jälkikäteen selvitellä, kuka maksoi mitäkin ja kenen sähköpostissa mikäkin lasku on. Kuittejakaan ei tarvitse sulloa rahapussiin, kun kaikki kulut löytyvät yhdeltä laskulta, joka tulee kerran kuussa toimistolle”, kertoo seitsemisen vuotta joukkueenjohtajana toiminut Piia Huhtakallio.  

Ensimmäinen pysähdys häämöttää, kun matkaa on taitettu nelisen tuntia. Pian bussi koukkaa ABC Pyhäjärven pihaan ja joukkue suuntaa lounaalle. Luvassa on kanapastaa – se maistuu koko porukalle. 

Joukkueenjohtajan tehtäviin kuuluvat muun muassa pelireissujen aikataulujen suunnittelu ja ruokailujen varaaminen etukäteen. Näin ruoka on valmiina odottamassa, kun bussilastillinen nälkäisiä classiclaisia kurvaa ABC:n pihaan. Lasku maksetaan S-Busineksellä, ja samalla kuitataan parin prosentin alennus ruoasta.  

Mitä maksoi? Ruokailu ABC:llä noin 250 euroa. 

Banaaneja, lihapullia ja muusia  

Kanapastan voimin jaksaa aina Ouluun asti. Siellä joukkueen ottaa vastaan Sokos Hotel Arina, josta Huhtakallio on varannut huoneet etukäteen. Avainkortit odottavat jo valmiina, kun joukkue astuu hotellin aulaan. 

Vielä ennen peliä on kuitenkin syötävä. Se onnistuu kätevästi hotellin ravintolassa, jossa on varauduttu siihen, että illan otteluun valmistautuvat pelaajat tankkaavat ennen H-hetkeä.

Peli alkaa iltakuudelta. Myös otteluerien välissä on tarjolla energiaa: banaania, urheilujuomaa ja suolakeksejä kuluu, kun joukkue valmistautuu seuraavaan koitokseen. 

“Erätaukoeväät ostetaan yleensä etukäteen kotikulman Prismasta. Tosin melkeinpä kaupungista kuin kaupungista löytyy S-ryhmän kauppa, joten kaiken tarvittavan voi napata myös reissun päällä”, Huhtakallio kertoo. 

Kun pelit on pelattu, joukkueen on päästävä palautumaan mahdollisimman nopeasti. Hotellilla odottaakin päivän kolmas ateria. Tällä kertaa lautasilta löytyy klassikkoannos: lihapullat ja muusia. 

Ja sitten nukkumaan! 

Mitä maksoi? Hotelliruokailut yhteensä noin 700–800 euroa ja koko viikonlopun erätaukoeväät noin 30 euroa.

ABC:n kautta kotiin 

Toinen pelipäivä Oulussa starttaa tietenkin hotelliaamiaisella. Lounaslasagneakin syödään vielä ennen kuin päivän ottelu alkaa. Puolenpäivän jälkeen hotellista kirjaudutaan ulos. 

“Hommaa helpottaa suuresti se, että maksu tapahtuu S-Business-kortilla. Sillä saa kuitattua niin hotelliyöpymiset kuin viikonlopun ruokailutkin,” Huhtakallio sanoo.  

Kun sunnuntain peli on pelattu, kotimatka alkaa. Viikonloppu painaa joukkueen jaloissa, joten pian bussi kurvaakin ABC Tupokselle. Siellä pelaajia odottaa kebabpyttipannu. 

Pelireissut suunnitellaan mahdollisimman kustannustehokkaasti. Myös siksi S-Business on fiksu valinta: 

“Yritämme tehdä kaikki ostokset mustalla kortilla. Paitsi että se helpottaa arkea huomattavasti, sillä saa ostoista myös alennusta”, Huhtakallio kiittelee. 

Kello alkaa olla jo yli puolenyön. Onneksi yöpuulle käynyt kotikaupunki häämöttää jo bussin etuikkunasta. Takana on kaikin puolin onnistunut reissu – eikä vähiten siksi, että mukana on voitto niin lauantain kuin sunnuntainkin matsista. 

Mitä maksoi? Hotelliyöpyminen noin 1000 euroa ja ABC-lounas noin 250 euroa. 

Kuititon S-Business-yrityskortti helpottaa urheiluseuran arkea ja säästää aikaa, kun kortilla voi maksaa reissun päällä, eikä kuitteja tarvitse säilyttää. Lue tästä, minkälaista hyötyä kuitittomuudesta on yritykselle.