Hyvästit kuittirumballe

Kuitittomuus säästää sekä aikaa että vaivaa.

Hyvästit kuittirumballe – näiden syiden takia kuitittomuus helpottaa yrityksen arkea

Kuukausittainen kuittirumba on taas edessä: paperiset kuitit kasaan, selitteet mukaan ja tositepino kirjanpitoon. Muutama kuitti taitaa tosin olla jo hävinnyt matkan varrella, ja yksi tositteista näyttää menneen kokonaan rikki. Olisiko yrityksen arki helpompaa, jos paperisia kuitteja ei tarvitsisi enää ollenkaan? Esimerkiksi näiden syiden takia kuittikaaokselle kannattaa heittää hyvästit.
 

1. Kuitteja ei tarvitse enää säilyttää

Kirjanpitolain mukaan jokaisesta ostosta on säilytettävä tosite. Kuitin ei kuitenkaan tarvitse olla paperinen – sähköinen tosite käy yhtä hyvin. Kun maksat S-Business-kortilla, jää siitä talteen digitaalinen ostotosite, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot. Aikaa, vaivaa ja tilaakin säästyy, kun paperisia kuitteja ei tarvitse enää säilyttää ja käsitellä.

2. Kuitteja ei tarvitse enää skannata tai valokuvata

Mutta eikö skannattu tai valokuvattu kuitti olekin helppo ratkaisu? On toki helpompaa skannata tai valokuvata kuitteja kuin käsitellä paperisia vastaavia. Mutta vielä helpompaa on, kun ostotapahtumasta syntyy automaattisesti digitaalinen jälki, joka siirtyy sähköisessä muodossa talousjärjestelmiin ja kerran kuukaudessa tulevalle laskulle. Enää skannattuja tai valokuvattuja kuitteja ei siis tarvitse erikseen kirjata taloushallinnon järjestelmään, sillä kaikki tiedot siirtyvät sähköisesti – ja vieläpä täysin automaattisesti.

3. Kuitteja ei tarvitse enää etsiä

Paperinen kuitti häviää helposti, eikä valokuvaankaan ikuistettu tosite ole välttämättä turvassa. Kun ostokset maksaa
S-Business-kortilla, ostotiedot pysyvät aina tallessa. Kuittimetsästyksen voi siis unohtaa, eikä kirjanpidonkaan kanssa tarvitse erikseen setviä kadonneiden kuittien kohtaloa.

4. Selitteitä ei tarvitse enää kirjata käsin

Kuittikaaoksen kruunaa se, kun jokaiselle kuitille on kirjattava tarkemmat selitetiedot käsin. S-Business-mobiilisovelluksessa voi tarkemmat selitteet sen sijaan lisätä suoraan vaikka heti ostotapahtuman yhteydessä. Sen jälkeen selitetiedot siirtyvät automaattisesti talousjärjestelmiin ja laskulle. Näin ei tarvitse enää jälkikäteen pähkäillä, mitä milloinkin on tullut ostettua.

5. Kuitteja ei tarvitse enää toimittaa erikseen kirjanpitoon

Kuukauden kuitit viimeinkin kasassa ja selitteet kirjattuna. Vielä pitäisi toimittaa koko nivaska kirjanpitoon. Jos käytössäsi on kuititon yrityskortti, voit heittää hyvästit tällekin vaiheelle: kaikki ostotiedot alv-erittelyineen ovat jo kulkeutuneet eteenpäin. Kokonaisuutta helpottaa vieläpä se, että voit halutessasi automatisoida ostotapahtumien kulutiliöinnin. Käytännössä se tapahtuu niin, että S-ryhmän tuoteryhmäkoodit kytketään kirjanpidon tilikarttaan. Näin kaikki tapahtuu automaattisesti aina maksuhetkestä kirjanpitoon asti.

+ Kuittien käsittelystä ei tarvitse enää maksaa

Paperikuittien käsittely ei suinkaan ole ilmaista. Piilokuluja syntyy esimerkiksi siitä, kun kuitteja skannaillaan, selitteitä kirjataan ja kadoksissa olevia kuitteja etsitään. Itse asiassa yksi kuitti maksaa yritykselle jopa 5–7 euroa

Onneksi kadonneet kuitit ovat nyt kortilla – S-Business-kortilla! Se on yrityskortti, joka pelastaa sinut kuittirumbalta.
Lisäksi saat tuntuvia etuja ja alennusta yli 1800 S-ryhmän toimipaikasta. 

Haluatko kuulla lisää S-Business-kortin hyödyistä ja helppoudesta?

Ota yhteyttä        Tutustu asiakastarinoihin