Miten yritysasiakas valitsee hotellihuoneensa?

Neljä tärkeintä valintakriteeriä

Näin työmatkustaja valitsee hotellihuoneen 

Kun oikeanlaista hotellihuonetta varaa työmatkustaja, ovatko valintakriteerit erilaisia kuin vapaa-ajalla? S-ryhmän hotellien Pre-Opening Sales Manager Laura Kiiskinen kertoo, mitä työnsä puolesta matkustavat arvostavat hotellia ja hotellihuonetta valitessaan.  

Helppoa sen olla pitää 

Kun vapaa-ajan matkustajat toivovat hotelliyöltä arjen luksusta, yritysyöpyjät arvostavat ennen kaikkea helppoutta. 

”Työmatkustajan luksus syntyy siitä, että palvelukokonaisuus toimii”, Laura Kiiskinen aloittaa. 

Helppous tarkoittaa työmatkustajan näkökulmasta esimerkiksi sitä, että majoitusvarauksen voi tehdä vaivattomasti sovelluksella, hotellin asiakaspalvelu toimii mutkattomasti ja että muutkin tarvittavat palvelut pelaavat. 

”Koska työmatkalla mennään yleensä kello kaulassa, kaiken pitää sujua mahdollisimman vaivattomasti aina varauksesta lähtien. Tärkeä valintakriteeri voi olla vaikka se, että hotellilta saa lämmintä ruokaa.” 

Valintaperusteena sopiva sijainti 

Moni työmatkalainen arvostaa paitsi sitä, että hotellille pääsee helposti omalla autolla myös sitä, että auton saa pysäköityä hotellin läheisyyteen. Toiset taas pitävät tärkeänä, että hotelli on sopivasti julkisten kulkuvälineiden saavutettavissa, jotta paikasta ja palaverista toiseen pääsee liikkumaan sutjakasti. 

Keskustahotellit palvelevat hyvin niitä, jotka yhdistävät yöpymiseensä myös esimerkiksi illallisen tai vaikka kulttuurielämyksen kaupungilla. Vähän sivummalla sijaitsevat hotellit miellyttävät yleensä yöpyjiä, jotka kaipaavat omaa rauhaa – tai työskentelyrauhaa. 

”Staycation-konseptin rinnalle on tullut workcation. Hotelliin tullaan siis pelkän yöpymisen sijaan tekemään töitä. Silloin hotellin rauhallinen sijainti voi ollakin valinnan ykköskriteeri”, Kiiskinen kertoo. 

Joskus yöpyjää palvelee parhaiten se, että kaikki tarvittava löytyy saman katon alta. 

”Jos hotellilla järjestetään jokin tapahtuma, moni osallistuja haluaa myös yöpyä samassa hotellissa. Hotellin aamupalalta voi sitten kätevästi siirtyä suoraan seminaariin.” 

Kauniita unia 

Hiljainen hotellihuone, johon ei kantaudu unta häiritseviä ääniä. 

Sellainen on monen työmatkalaisen toivehuone. 

Hyvää unta arvostetaan muutenkin, joten oikeanlaisessa sängyllä on väliä. 

”Harva haluaa humpsahtaa vanhaan ja huonoon sänkyyn”, Kiiskinen toteaa. 

S-ryhmän hotelleissa onkin viime vuosina panostettu laadukkaaseen unikokemukseen esimerkiksi Familonin kanssa tehtävällä yhteistyöllä.  

“Näin hotellihuoneen sängyt ja patjat tukevat hyvää – tai kuten S-ryhmän hotelleissa sanotaan – onnellista unta.” 

Se itselle tärkein juttu 

Kiiskinen kertoo, että paljon työnsä puolesta matkustaville syntyy monesti omia suosikkihuoneita. Suosikiksi yltää huone, jossa on jokin majoittujalle itselleen merkityksellinen ominaisuus. 

”Erityisen kysyttyjä ovat käytävän päässä sijaitsevat huoneet. Niissä on omaa rauhaa, jota työasioissa matkustavat arvostavat”, Kiiskinen kertoo. 

Asiakkaiden huonetoiveet pyritään toteuttamaan aina kun se suinkin on mahdollista. 

Kiiskinen on itsekin tehnyt reissutyötä, joten hänellä on omakohtaista kokemusta hotelliarjesta. 

”Matkalaukkuelämä on aikaa poissa kotoa rakkaiden luota, ja työpäivät voivat olla pitkiä sekä vaativia, joten silloin pieniltäkin tuntuvia asioita arvostaa.”  

Minkälaisia asioita ne sitten ovat? 

”Mikä kenellekin on se ratkaiseva juttu. Yhdelle se on näkymä, toiselle huoneen tilavuus, kolmannelle se, että huoneessa on kylpyammeen sijaan suihku.” 

Entä olisiko Kiiskisellä antaa yhtä arkea helpottavaa vinkkiä paljon työnsä puolesta matkustaville hotelliyöpyjille? 

”S-Cardin ja S-Busineksen yhdistelmä on lyömätön. S-Card on rahanarvoisten etujen kanta-asiakasohjelma kaikille työmatkustajille. S-Business-kortti taas tekee maksamisesta helppoa, kun tositteet uivat suoraan digitaaliseen muotoon niin, ettei kuitteihin liittyvää jälkityötä tarvitse tehdä.”Tiesitkö, että S-Business-kortilla saat Sokos Hotelleista sekä Suomen Radisson Blu ja Radisson RED -hotelleista aina alennusta?

Tutustu etuihin