Hollola

Hollolassa tykätään S-Business-kortista hirveesti

"Hirveen ihana" Hollolan kunta uudisti maksukortteihin liittyvät käytäntönsä, ja muun muassa kunnan kouluissa ja päiväkodeissa nautitaan nyt entistä turvallisemmasta ja sujuvammasta maksamisesta S-Business -korttien myötä.

Hollola on reilun 20.000 asukkaan kunta Päijät-Hämeessä. Talouspalvelut huolehtii keskitetysti Hollolan kunnan talouden hoidon tehtävistä, mukaan lukien kortteihin liittyvistä maksuasioista seitsemän hengen tiimillä. – Hirveesti me ollaan tykätty tästä S-Business -kortista, nauraa kunnan talouspäällikkö Piia Paasiranta

Yhtenäinen käytäntö selkeyttää

Vaikka koronatilanteen vuoksi ostot ovat olleet normaalia pienemmät mm. etäkoulun vuoksi, kokemukset ovat olleet hyviä. Paasiranta kertoo, että S-Business -kortit ovat tällä hetkellä käytössä mm. kouluilla, päiväkodeilla, kirjastolla, vapaa-ajanpalveluissa sekä ruoka- ja siivouspalveluissa.

– Tiliostoihin liittyvä kuittien käsittely vei aina oman aikansa. Ostokäytäntöjen uudistaminen oli täten ihan tietoinen päätös. Saimme muutoksen myötä yhtenäiset linjaukset, ja pystymme hallinnoimaan ostoprosessia paljon paremmin kuin vanhalla toimintatavalla.

Turvallisuus huoletti päättäjiä

– Maksamiseen liittyviä kortteja on pidetty vähän peikkona kuntaorganisaatiossa, niitä uskallettiin myöntää vain muutamalle ylimmälle virkamiehelle, Paasiranta kertoo. Hienoisen epäluulon syynä olivat ennen kaikkea käytön valvontaan liittyvät turvallisuuskysymykset.

Paasirannan mukaan S-Business -kortin avulla nimenomaan ostamisen turvallisuutta pystytään parantamaan verrattuna entisiin tiliostoihin – Nyt me tiedämme tasan tarkkaan kuka, missä ja milloin ostokset on tehnyt. Kortit ovat henkilökohtaisia, ja teemme kortinhaltijoiden kanssa myös sopimukset niiden asianmukaisesta käytöstä.

Mutkaton ja ajantasainen ratkaisu

Korteilla on kunnassa nyt reilu viisikymmentä aktiivista käyttäjää. Tyypillisesti niillä tehdään täydennysostoja opetus- ja elintarvikkeisiin, joko Prismassa Hollolan kuntakeskuksessa tai S-ryhmän kaupoissa koulujen läheisyydessä. – Esimerkiksi kotitalouden tai tekstiilityön opettajat voivat täydentää puuttuvia opetustarvikkeita ilman, että tilikorttia pitää erikseen lähteä hakemaan kansliasta. Pääosin ostot on meillä aika lailla ennakkoon suunniteltuja ja kilpailutettuja.

Verkkokauppa ja mobiilitankkaus on rajattu tällä hetkellä pois käytöstä, koska korttien katsotaan olevan nimenomaan nopeita hankintoja varten. Isommat hankinnat tehdään sopimuskumppaneiden ja kilpailutuksen kautta. Positiivisena muutoksena aikaisempaan Paasiranta näkee nimenomaan ajantasaisuuden ja mutkattomuuden sekä maksamisen turvallisuuden. – S-Busineksen Extranet on seurannan, laskutuksen ja korttien hallinnan osalta hirveen kätevä, hän kehaisee.
 

Haluaisitko kuulla lisää?

Varaa tapaaminen kunta-sektorin asiantuntijamme kanssa

Varaa aika