Helkama-Auto

”Ajan optimointi on erikoistaitoni” – Kim Norrgård tietää, että turha sälä ei sovi reissutyöhön

Liikkuvassa arjessa ei ole aikaa silpputyölle, sillä energia on keskitettävä tärkeimpään: asiakkaisiin. Siksi Helkama-Auton yritysmyyntipäällikkö Kim Norrgårdin lompakosta löytyy musta S-Business-kortti ja kännykästä ABC-mobiili.

On aikainen tiistaiaamu, kun Kim Norrgård istahtaa autoonsa Vantaalla. Tänään määränpäänä on Tampere. Siellä hänen on tarkoitus tavata erään suuryrityksen edustaja.

Škoda kurvaa pian moottoritielle, mutta sitä ennen on pysähdyttävä tankilla. Onneksi tankkauksen voi maksaa kätevästi ABC-mobiililla ilman turhaa korttihässäkkää – säästyy taas monta minuuttia.

”Olen aikaoptimoija, joten hykertelen tyytyväisenä aina, kun aikaa kuluu johonkin rutiininomaiseen tehtävään mahdollisimman vähän”, Norrgård kertoo.

Norrgård on Helkama-Auton eli Suomen virallisen Škoda-maahantuojan yritysmyyntipäällikkö. Hänen tehtävänsä on kiertää kotimaassa ja viedä Suomen suosituimman yritysauton ilosanomaa yritysasiakkaille, jotka arvostavat muun muassa merkin vähäpäästöisyyttä ja sen tarjoamaa vastinetta rahalle.

Ja kyllähän kilometrejä kiitettävästi kertyykin: työn puolesta yritysmyyntipäällikkö istuu autossaan noin 25 000 kilometrin verran vuosittain, siihen yksityisajoja toinen mokoma päälle. Se tarkoittaa, että auton etupenkkiä kulutetaan päivittäin useita tunteja.

”Turha työ on stressifaktori”

Päivän ensimmäinen asiakastapaaminen on ohi. Norrgård lounastaa usein asiakkaidensa kanssa, mutta tänään aikataulu on sen verran tiukka, että yritysmyyntipäällikön on napattava jotain tien päältä.

Onneksi lounastilauksen voi tehdä ABC-mobiilisovelluksella niin, että ruoka odottaa valmiina, kun auto kaartaa pihaan:

”En erityisemmin pidä huoltoasemalla käymisestä, joten minulle sopii erinomaisesti se, että saan istua autossani odottamassa, kun eväät ojennetaan ikkunasta sisään.”

Pian tie kuitenkin taas kutsuu. Tänään keli on reissumiehen puolella. Joskus rapa roiskuu niin, että auto on pesetettävä kesken päivän. Kiitos ABC-mobiilin sekin sujuu nopeasti:

”Helpottaa kummasti, kun ei tarvitse nousta autosta ollenkaan. Kun vielä etukäteen tsekkaan jonokamerasta pesujonon tilanteen, ei tarvitse tuhlata aikaa edes turhaan jonottamiseen”, Norrgård naurahtaa.

S-Business-korttia Norrgård on hyödyntänyt jo hyvän tovin. Se miellyttää liikkuvaa työtä tekevää yritysmyyntipäällikköä siksi, että kuittisulkeisia ei enää tarvitse harrastaa.

”Aikaisemmin piti ottaa valokuva kuitista, kirjoitella erikseen tarkentavia tietoja ja sitten vielä kansioida kaikki. Nyt kuitteja ei tarvitse enää pläräillä, sillä ostoihin liittyvät kirjaukset voi tehdä näppärästi suoraan sovelluksessa.”
  
Työhön liittyviä ostoja Norrgårdin tulee tehtyä kuukausitasolla niin paljon, että kuitteja kertyy kymmenittäin. Siksi S-Business-sovellus onkin hänen mieleensä:
 
”Pienetkin toistuvat tehtävät ärsyttävät ihan suunnattomasti. Vaikka ne eivät loppupeleissä edes veisi niin hirveästi aikaa, ne nostavat kuitenkin stressifaktoria. Jos kuittien parissa menisi vaikka vain tunti kuukausittain, sekin tunti on ihan turhaa ajanhukkaa.”

”Taas säästyy aikaa ja elämä helpottuu”

Vähän pidemmillä työreissuillaan – Helkama-Auton asiakkaita kun on aina Hangosta Utsjoelle asti – Norrgård yöpyy hotellissa. Norrgårdille liikkuva työ on kuitenkin kuin tehty:

”Minunlaiseni kenttähöylä tykkää, että maisema vaihtuu ja saa tavata joka päivä uusia ihmisiä.”
 
Tänään yritysmyyntipäällikkö suuntaa hotellin sijaan kotiinsa Vantaalle – onhan alkuviikko, jolloin Norrgårdin perheessä tehdään viikon ruokaostokset. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kotimatkalla Norrgård pyörähtää Konalan S-marketille ja nappaa mukaansa edellisiltana tekemänsä ruokatilauksen.

Koska huomenna uusi työreissu taas odottaa, on samalla hyvä piipahtaa vielä tankilla. Aikaoptimoijalta homma sujuu tehokkaasti:

”Tarkistan etukäteen sovelluksesta vapaan tankkipaikan kylmäasemalta ja soitan marketin palvelunumeroon, jotta tilaamani ruoat tuodaan ulos. Samalla kun tankkaan, joku jo nostaa ruokaostoksia takakonttiin. Silloin ajattelen itsekseni, että tulipahan taas säästettyä aikaa ja tehtyä oma elämä hieman helpommaksi.”

Nopeatempoinen elämä vaatii, että kaikki palaset toimivat niin, että työ ja vapaa-aika solahtavat sujuvasti yhteen.

”Vielä kun tankkaaminenkin sujuisi automaattisesti puolestani. Mutta ilmestyyhän tuonne sovellukseen aina aika ajoin ilmaiset pullakahvitkin bonuksena”, Norrgård nauraa.
 

Haluaisitko kuulla lisää?
 

Pyydä tarjous          Varaa aika