Yrityspikkujoulujen trendit nyt

Rentoa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa 

Yrityspikkujoulujen trendit nyt 

 
Minkälaisia pikkujouluja yritykset järjestävät tänä vuonna? Original Sokos Hotel Wiklundin hotellinjohtaja Jerry Halme kertoo, mikä on pinnalla nyt. 

Tärkeintä on syödä hyvin 

”Nyt halutaan viettää aikaa yhdessä hyvän ruoan merkeissä”, kiteyttää Jerry Halme kenties tämän hetken suurimman pikkujoulutrendin. 

Pikkujouluissa ei siis välttämättä odoteta olevan mitään sen erikoisempaa ohjelmaa. 

”Hyvä ruoka ja siihen sopivat juomat kiinnostavat. Siksi korkealaatuisen ruoan merkitys korostuu.” 
 
Minkälaista ruokaa yrityksen pikkujouluissa sitten halutaan syödä? 

”Sesongissa olevat ruokatuotteet painottuvat pikkujouluaikana. Toki ravintolan tarjontakin vaikuttaa. Italialaistyyppisen ravintolan pikkujoulupöytä on erilainen kuin pippuripihveistään tunnetun ravintolan menu.” 

Entä sitten juomat?  

”Ruoka ja viinit paritetaan huolella yhteen. Suosittu vaihtoehto on napata menuun suunniteltu viinipaketti. Tai sitten viinit maistellaan ja valitaan asiakkaan kanssa erikseen.” 

Rentoa yhdessäoloa 

Kuumimmillaan yritysten pikkujoulusesonki on marraskuun kahdella viimeisellä ja joulukuun kahdella ensimmäisellä viikolla. 
 
”Tänä vuonna vilkkaimmat pikkujoulupäivät tulevat olemaan 24.11. ja 1.12.”, Halme ennustaa.  

Hänen mukaansa ihmiset kaipaavat pikkujouluilta hyvän ruoan ja juoman lisäksi rentoa yhdessäoloa. 

”Töitä tehdään niin paljon etänä, että rentoa yhdessäoloa työkavereiden kanssa arvostetaan nyt selvästi.” 
 
Halme on pistänyt merkille, ettei ravintolassa välttämättä edes tiedetä, onko jokin tietty porukka viettämässä nimenomaan pikkujouluja vai muuten vain kokoontunut illanviettoon. 

”Pienempi pikkujouluseurue saattaa istua pöydän ääressä nauttien ruuasta pitkän kaavan mukaan.” 

Isoissa yrityksissä järjestetään edelleen ohjelmallisia pikkujouluja, joissa esimerkiksi dj tai liveorkesteri pitää tunnelman korkealla pikkutunneille asti.  

”Vaikka rento yhdessäolo onkin tärkeintä, taikuri tai trubaduuri voi olla ilahduttamassa juhlijoita ruokailun lomassa esityksillään.” 

Toisinaan sekin on tärkeää, että juhlatilassa mahtuu esimerkiksi tanssimaan. 

”Isommissa pikkujouluissa perinteinen tanssilattia pitää yhä pintansa”, Halme naurahtaa. 

Järjestelyjen helppoutta arvostetaan 

Original Sokos Hotel Wiklund sijaitsee aivan Turun kauppatorin liepeillä. Saman katon alta löytyy myös ravintoloita, joissa pikkujoulukauteen valmistaudutaan muutamalla ennakkoon suunnitellulla menukokonaisuudella. Valmiit menut helpottavat asiakasta, ja kun kylkeen voi valita vielä sopivan viinipaketin, pikkujoulujen järjestäminen ei juuri helpommaksi voi muuttua. 

”Näin asiakas tietää, mitä saa, mutta sen lisäksi hänellä on etukäteen tiedossa kokonaisuuden kustannukset”, Halme avaa. 

Juhlajärjestelyjen helppous onkin asia, jota yritysasiakkaat arvostavat. Siksi Wiklundin ravintoloiden pikkujoulumyynnistä vastaava henkilökunta on tutustunut juhlasesongin ruokatarjontaan etukäteen itsekin. 

”Myyntipalvelumme henkilökunta maistaa kaikki kauden annokset. Näin he osaavat kertoa, minkälaisia ja esimerkiksi minkä kokoisia eri annokset ovat.” 

Koska pikkujoulujen ruuhkahuippu painottuu muutamalle viikonlopulle, suurimmat yritykset tekevät pikkujouluvarauksensa parikin vuotta etukäteen. Halme rohkaisee myös pienempiä yrityksiä olemaan hyvissä ajoin liikkeellä. Lopuksi hän antaa vinkin yritysten pikkujouluja järjestäville: 

”Kannattaa hyödyntää ravintoloiden osaamista. Kaikkea ei tarvitse miettiä tai tietää itse. Ideoita saa ravintoloiltakin.” Pikkujouluiltaan voi yhdistää myös hotelliyöpymisen. Tiesitkö, että S-Business-kortilla saa alennusta S-ryhmän ravintoloista ja hotelleista?

tutustu etuihin ja alennuksiin