Tankki täyteen

ABC on tuttu paikka Hyvä-Huollon väelle.

Hyvä-Huollossa työpäivä alkaa tankilta

Jani Reinikaisen luotsaama Hyvä-Huolto keskittyy kiinteistöjen pesuihin ja erikoispesuihin. Työmaita on pitkin Etelä-Suomea ja joskus ajetaan pidemmällekin, joten tankilla pitää käydä usein.

Vuonna 2014 oli mies ja pakettiauto. Silloin Jani Reinikainen perusti kiinteistöjen huoltotöihin erikoistuneen Hyvä-Huollon.

Nyt vajaat kymmenen vuotta myöhemmin Hyvä-Huolto on kasvanut niin, että tallista löytyy jo parikymmentä autoa. Jokaisella niistä ajetaan kymmeniätuhansia kilometrejä vuosittain. Määränpäänä saattaa olla esimerkiksi kauppakeskuksen pesua kaipaava pysäköintihalli tai kiinteistö, jonka seinä odottaa pääsevänsä eroon graffitista.

Ensin tankki täyteen

Yhden työpäivän aikana Hyvä-Huollon yksittäinen työntekijä saattaa käydä kymmenessäkin eri kohteessa. Se vaatii fiksua reittisuunnittelua. 

“Työnjohtajamme laatii päivittäisen aikataulun ja ajojärjestyksen niin, että työntekijä voi vain hypätä autoon ja ajaa kohteeseen”, Reinikainen alustaa.

Yleensä työvuoro alkaa kuitenkin sillä, että työntekijä ajaa tankille. Auton tankkauksen ohella tankataan myös työpäivän aikana tarvittavat työkoneet. Varsinkin lähellä yrityksen Vantaan toimipistettä sijaitsevat Petikon ja Konalan ABC-asemat ovat tuttuja Hyvä-Huollon työntekijöille.

Muuten tankkausreissuja ei Hyvä-Huollossa erikseen suunnitella. Sille löytyy Reinikaisen mukaan yksinkertainen syy:

“Tankkaukset hoidetaan tarpeen mukaan. ABC-asemia kun on niin tiuhaan, ettei tankkaamista tarvitse etukäteen miettiä.”

Maisema vaihtuu, polttoainekortti ei

Tankkaus on helppoa kaikille Hyvä-Huollon työntekijöille myös siksi, että tankkauksen voi maksaa S-Business-yrityskortilla. Hyvä-Huollossa on käytetty S-Businesta aina perustamisvuodesta 2014 lähtien. 

“En ole nähnyt mitään tarvetta vaihtaa korttia. Erityisesti S-Busineksen mobiilisovellus sopii hyvin omaan käteen”, Reinikainen kiittelee.

Reinikainen istuu itsekin auton ratissa päivittäin – paljon. Hänen työpäiväänsä yrityksen toimitusjohtajana kuuluu niin asiakastapaamisia, liiketoiminnan pyörittämistä kuin perustyötä kentällä.

“Mittariin saattaa tulla päivän aikana satoja kilometrejä riippuen siitä, liikutaanko eteläisemmässä Suomessa vai suunnataanko kauemmas pääkaupunkiseudusta”, hän kertoo.

“Päivän aikana maisema vaihtuu koko ajan. Siksi on hyvä, että valtateiden varrelta löytyy aina tarvittaessa ABC. Siellä tankkiin valutetaan täysin uusiutuvaa Nero Dieseliä aina kun se on mahdollista, sillä olemme valveutuneita vähentämään tuotettua hiilijalanjälkeä.”

Hyvä-Huolto on vuodesta 2014 toiminut kiinteistöhuollon yritys, jonka slogan on “puhtaus on siistii – kaikille.” Hyvä-Huolto on keskittynyt erityisesti pesuihin ja erikoispesuihin sekä graffitien poistoon.