Myyntipäällikön matkassa

Tervetuloa Sara Laamasen mukaan

Myyntipäällikkö Sara Laamasen matkassa 

Miltä näyttää S-Busineksen myyntipäällikkö Sara Laamasen työpäivä? Torstaina 25. toukokuuta se näytti tältä. Tervetuloa mukaan. 

Tulossa vilkas päivä 

Kello näyttää tuskin aamuseitsemää, kun S-Busineksen myyntipäällikkö Sara Laamanen aloittelee työpäiväänsä kotonaan Kotkassa. Tänään päivä on tosin hieman tavallisesta poikkeava, sillä ohjelmassa on yritystilaisuus Haminan ABC Kipparilla. 

”Tervetuloa ABC Kippari Haminan S-Business-yritystilaisuuteen torstaina 25.5. Voit tulla sinulle parhaiten sopivana aikana klo 10.30–14.00”, luki viestissä, jolla lähialueen yrityksiä kutsuttiin paikalle tutustumaan S-Business-korttiin. 

Kutsuun vastasi ilahduttavan moni: yli 50 ihmistä on kertonut tulevansa tänään paikalle. Päivästä on tulossa niin vilkas, että Sara saa seurakseen myyntiryhmän vetäjän Erik Kajanderin ja avainasiakaspäällikkö Tapani Tanhuanpään. Näin kolmikko ehtii varmasti jututtaa ja palvella jokaista paikalle tulevaa. 

Mutta ennen kuin Sara voi istahtaa autoonsa, pitää vielä käydä tarkistuslista läpi. 

Onko lounaskuponkeja riittävästi? On. 

Riittäähän lounasta kaikille ilmoittautuneille. Kyllä. 

Onko puhelimen ja tietokoneen akuissa riittävästi virtaa? Molemmissa on. 

Kaikki näyttää siltä, miltä pitääkin. Roll-upit ja standi vielä autoon ja sen jälkeen nokka kohti Haminaa. 

Suklaakonvehteja ja stroganoffia 

Aurinko paistaa ja myyntitiskikin on jo pystyssä, mutta viimeinen silaus vielä puuttuu: suklaakonvehdit. Ne Sara ostaa ABC:n marketista – ja maksaa tietysti S-Business-kortilla. 

Kymmenen maissa aamupäivällä Sara on valmis tapaamaan potentiaalisia S-Business-asiakkaita. 

Vähän jännittääkin. Nyt alkava yritystilaisuus on Saran toinen. 

Sara on aloittanut S-Busineksen myyntipäällikkönä kuluvan vuoden helmikuussa. Hän toimii Kymen Seudun Osuuskaupan alueella ja on siis juuri se henkilö, johon seudun yritykset ja yhteisöt voivat ottaa yhteyttä harkitessaan S-Business-kortin hankkimista.  

Kun tilaisuus sitten pääsee käyntiin, eräs asiakas kertookin, että on miettinyt korttia vuoden päivät, mutta koska alueella ei ole aiemmin ollut nimettyä henkilöä, johon hän olisi voinut ollut yhteydessä, asia oli jäänyt roikkumaan. 

ABC Kipparin ovi käy tasaiseen tahtiin, kun paikalle saapuu niin pienyritysten, suurempien osakeyhtiöiden kuin yhdistystenkin edustajia. Edes se ei haittaa, että aamupäivän auringonpaiste on vaihtunut harmaaseen taivaaseen ja paikoin rankkoihin sadekuuroihin. Lounaskupongit menevät kuumille kiville, ja salaattipöydän lisäksi tarjolla oleva kampela ja makkarastroganoff tuntuvat maistuvan jokaiselle. 

Muutaman tunnin aikana S-Business-korttihakemuksia ehtii kertyä yli 30. Ennen hakemuksen täyttämistä moni haluaa tietää, paljonko kortin kuukausi- tai vuosimaksu on. 

Sara kertoo, että kortti on veloitukseton. 

"Mikäs kissa tähän on haudattuna?" erään yrityksen edustaja ihmettelee. 

Sellaistahan ei ole, Sara avaa. 

Suurimmalle osalle S-Business-kortti on jollakin tasolla entuudestaan tuttu – radiomainoksesta tai ainakin puskaradiosta.  

On toki niitäkin, jotka eivät ole kuulleet kortista aiemmin. Ja juuri siksi Sara on täällä tänään: hän voi käydä yhdessä asiakkaiden kanssa läpi sen, miten korttia käytetään ja mitä hyötyä siitä on. 

Kotia kohtia 

Kun kellon viisari näyttää iltapäiväkahta, Sara ehtii itsekin maistaa ABC:n lounastarjontaa. 

Sen jälkeen onkin aika kiittää Erikiä, Tapania ja ABC Kipparin henkilökuntaa, pakata kimpsut ja kampsut takaisin autoon ja suunnata kotia kohti. 

Kotona on vielä hetki aikaa käydä läpi päivän hakemuksia ja kirjata tietoa asiakasjärjestelmään. 

Yksi Saran työn parhaita puolia on työpäivien vaihtelevuus ja asiakaskohtaamiset ympäri Kymen Seudun Osuuskaupan aluetta. 

Seuraava yritystilaisuus on jo muutaman viikon päästä. Sen valmisteluja Sara aloittelee pian. 

Sara, mikä oli parasta tässä päivässä? 

”Iloiset ihmiset ja mukavat rupatteluhetket asiakkaiden kanssa. Ja oli mukavaa, kun niin suuri joukko ihmisiä eri yrityksistä pääsi paikalle.”