ABC-lataus laajentaa sähköautojen latausverkostoaan

Tänä vuonna avataan noin 300 uutta latauspistettä

S-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, ABC-lataus, kasvaa vauhdilla myös tänä vuonna 

Suomen suurimpaan teholatausverkostoon on tulossa tänä vuonna noin 300 uuta latauspistettä. Suurin osa näistä latauspisteistä tulee olemaan suurteholatauspisteitä. Tulevana syksynä Hämeeseen avataan useampi iso, lähes 30 suurteholatauspisteen asema.  

Tehokkaampia asemia ruuhka-aikojen tarpeisiin

ABC-latauksesta SOK:lla vastaava Olli Tervonen kertoo, että tällä hetkellä panostetaan erityisesti kohteisiin, joissa latauksen kysyntä on kovimmillaan. Uusien avauksien ja asemien laajennusten myötä latauksien saatavuus paranee entisestään, myös ruuhka-aikoina. Suomen suurin teholatausverkosto on jo kattavasti tarjolla eri puolilla maata, mutta laajentumista jatketaan kunnianhimoisesti. 

Ensimmäiset megawattien tehoiset ”jättiasemat” avataan tänä vuonna Osuuskauppa Hämeenmaan alueella. Suunnitelmissa on laajentaa asemia 20 uudella latauspisteellä, ja nostaa asemien kokonaistehot kahteen megawattiin eli 2000 kilowattiin. Esimerkiksi suositulla Heinolan ABC-latausasemalla on uudistuksen jälkeen jopa 28 suurteholatauspistettä. Lisäksi latausasemien laajennuksia tehdään Riihimäen, Lahden Renkomäen, Heinolan, Forssan ja Hämeenlinnan Tiiriön ABC-asemilla. 

Laaja verkosto tekee sähköautolla matkustamisesta vaivatonta 

ABC-latausverkostoon kuuluu tällä hetkellä jo yli 310 asemaa, joilla on yhteensä lähes 2 000 latauspistettä S-ryhmän toimipaikkojen yhteydessä. Puolet latauspisteistä tarjoaa teho- tai suurteholatausta. 

Verkoston kattavuus ja toimintavarmuus on vakuuttanut myös sähköautojen lataajat. ABC-lataus nousi kotimaisten latauspalveluntarjoajien kärkeen EPSI Rating -kuluttajatutkimuksessa, jossa vertailtiin sähköautojen latauspalveluja.  

Tervonen kertoo, ettei ABC-latausverkoston kanssa tarvitse kokea range-ahdistusta, eli pelkoa akkuvirran loppumisesta kesken matkan. Sähköauton rattiin uskaltaa jo hypätä ilman sen suurempia ennakkosuunnitelmia latauspaikkojen valinnasta, sillä ABC-latauspisteitä löytyy kattavasti eri reittien varsilta. Lisäksi uudet 20–30 suurteholatauspisteen asemat pääväylien varrella varmistavat saatavuuden myös ruuhkahuippuina. 

Helpota asiointia ABC-mobiililla

ABC-latauspisteitä löytyy ABC-asemien sekä S-ryhmän ruokakauppojen ja hotellien yhteydestä. Lähimmän latausaseman ja ajantasaisen verkoston voi tarkistaa kätevästi ABC-mobiilisovelluksesta.  

Lisää S-Business-korttisi ABC-mobiiliin, sovelluksella sähköauton latauksen maksaminen on helppoa ja nopeaa – maksusuoritus onnistuu vain muutamalla napsautuksella. Korttia ei tarvitse syöttää automaattiin, eikä tunnuslukua näpytellä erikseen. Vinkki, sovellukseen voi lisätä useammankin maksukortin, mikä on erityisen kätevää, jos haluat käyttää sekä henkilökohtaista että yrityksen korttia.  

Lue ABC-ketjun tiedote täältä