Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Evästeinformaatio
OK

Villa Kukkumäki

S-Business erbjuder praktisk hjälp i vardagen

Villa Kukkumäki i Lojo är en specialenhet för barnomsorg, där sju barn och ungdomar lever ett vanligt vardagsliv med hjälp av nio vuxna, det vill säga ledare. För hantering av vardagen är S-Business-kortet och dess nya egenskap, automatisk kontering av inköp, verkligen oöverträffade, säger enhetschef Essi Loukkola.

– Vi strävar efter att erbjuda barn som ska omplaceras en så trygg och hemlik vardag som möjligt, där man gör helt vanliga saker: går till skolan på morgonen, gör läxorna, äter tillsammans, är ute och utövar olika hobbyer, berättar Essi Loukkola.

Villa Kukkumäki startade sin verksamhet 2017. I det rymliga trähuset finns plats för sju barn som kan ha till exempel beteendestörningar och behöver en rehabiliterande uppväxtmiljö. Ett barns glädje och sorg delas av andra barn som är jämförbara med syskon. De som för närvarande bor på Kukkumäki är 10–17 år.

– Vårt mål är att placeringsperioden aldrig ska vara bara längre än nödvändigt och att barnen ska kunna återvända till sina hem eller börja ett självständigt liv.

När ett stort antal ungdomar i växande ålder bor under samma tak är det lätt att föreställa sig hur mycket mat man till exempel måste köpa varje vecka.

– Och inte bara mat – utan kläder, hygienartiklar, spel och allt annat. Prisma i Lojo ligger lyckligtvis ganska nära och är vårt absoluta shoppingställe nummer ett. Där hittar vi nämligen det mesta vi behöver, konstaterar Essi.

För att köpa ett paket mjölk åker man inte till centrum utan då går man till närmaste Sale-butik.

Inköpen på rätt rad i bokföringen

All personal på Villa Kukkumäki har ett eget S-Business-kort inklusive ansluten mobilapp.

– Om det bara fanns ett gemensamt kort, skulle det troligen alltid vara på fel ställe just när man behöver det. Nu kan var och en följa sina egna inköp, vilket understryker det egna ansvaret, anser Essi Loukkola.

– När jag tänker på mina tidigare arbetsplatser och den tid då inköpen betalades med kontanter eller bankkort, är skillnaden enorm. Enbart kvittolösa köp är helt perfekt.

Villa Kukkumäki började nyligen testa tjänsten automatisk kontering av kvitton som S-Business utvecklat. Även den lovordas.

– En S-Business-faktura kan ha så många som 500 olika inköpsrader. Nu får vi tillsammans med nätfakturadata ett konteringsförslag för varje kvittorad i fakturan enligt vår egen kontoplan, berättar Essi Loukkola.

Tidigare bokförde vi själva inköpsposterna med penna på kvittona och revisionsbyrån överförde dem till de rätta bokföringskontona, till exempel för mat- och hushållsartiklar. Revisionsbyrån betalades för detta per timme.

– Den här nya funktionaliteten besparar oss och revisionsbyrån tid – och minskar samtidigt våra kostnader på ett bekvämt sätt.

Automatisk kontering är idag möjlig för alla S-Business-kunder som använder S-Business Extranet-tjänsten samt ekonomisystemet Netvisor. Avsikten är att utöka systemet även till andra ekonomisystem senare.

  • ABC
  • Sale
  • Alepa
  • Sokos Hotels
  • Kodin Terra
  • Coffee House
  • Amarillo
  • Rosso