Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Käyttöehdot
OK

TA-TU Saneeraus

Tjänsten S-Business Extranet möjliggör snabb vidarefakturering

Ägaren och företagaren Tuomo Ihalainen vid TA-TU Saneeraus Oy som erbjuder helhetsmässiga tjänster för byggande, renovering och restaurering är nöjd kund hos S-Business. Det viktigaste är att inga kvitton behövs, men han gillar även Extranet-tjänsten där man kan följa med företagets inköp i nästan realtid.

Tuomo Ihalainen har arbetat med bygge i nästan hela sitt liv. Efter skolan började han jobba på byggen och efter en tid började tanken på att grunda ett eget företag ta form.

För tio år sedan grundade Ihalainen den egna byggfirman TA-TU Saneeraus tillsammans med hustrun Tanja. Företagets hemort är Hollola och kunderna kommer i huvudsak från Päijänne-Tavastland.

– Jordbyggnad, lägenhetsrenovering, nyproduktion, landskapsvård, rivning och sanering, räknar Ihalainen upp företagets tjänster.

Idag har företaget i genomsnitt 16 egna anställda och dessutom sysselsätter man ett flertal underleverantörer. Under högsäsongen på sommaren fördubblas lätt den egna personalen.

– Det gångna året har varit ett bra år inom branschen, säger Ihalainen, vars företag har en omsättning på ett par miljoner euro.

– Vi har arbetat för fullt, liksom alltid. Vårt mål är att skapa det bästa möjliga slutresultatet för kunden inom varje projekt, vilket innebär att hela byggkedjan från planering till övervakning måste fungera perfekt.

Mångsidig användning av S-gruppens tjänster

TA-TU Saneeraus skaffar en stor del av byggmaterialet på Kodin Terra i Lahtis.

– Allt möjligt. Vi köper bland annat toalettpapper till stugorna som vi äger och hyr ut och till leveransförsäljningen av våra byggobjekt köper vi allt från husgrunden och stommen till takplåt, konstaterar Ihalainen.

Företaget har ett S-Business Järnvarukonto hos Kodin Terra, vars transaktioner Ihalainens sekreterare – företagets S-Business-kontaktperson – behändigt kan hålla koll på i tjänsten Extranet. På detta vis kan man hålla koll på vad man skaffat till byggarbetsplatserna.

Vidarefaktureringen för inköpen är även snabb och smidig, vilket är en kritisk egenskap för företaget som gör flera stora anskaffningar.

Hos Kodin Terra hörde Ihalainen även om S-Business-kortet för första gången. Året var 2015 och sedan dess har han använt S-Business Järnvarukonto samt två gemensamma kort. Korten används mångsidigt för tjänster som erbjuds av S-gruppen.

– På ABC-stationer för tankning och biltvätt, på S-gruppens restauranger för möten med kunder, på Sokos Hotell för övernattning under arbetsresor – och ibland även på Prisma och S-market då vi till exempel köper kaffe och tilltugg till kontoret. Eftersom tjänsterna är mångsidiga och servicenätverket är omfattande händer det sällan att man inte har rätt kort i bakfickan.

Det bästa med S-Business-kortet är enligt Ihalainen att inga kvitton behövs.

– Ju färre kvitton jag behöver förvara, desto bättre. Och min bokförare behöver inte försöka få tag på mig lika ofta, skrattar han.

  • ABC
  • Sale
  • Alepa
  • Sokos Hotels
  • Kodin Terra
  • Coffee House
  • Amarillo
  • Rosso