Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Evästeinformaatio
OK

Saviston Koti

Saviston Koti valde S-Business-kortet

Saviston Koti Oy gör ett viktigt arbete inom missbruksrehabilitering för ungdomar. Företagets tre verksamhetsenheter ligger i Kouvola, men kunderna finns i hela landet. S-Business-kortet är personalens nyckel till S-gruppens omfattande servicenätverk som underlättar i vardagen.

 Saviston Koti Oy grundades 2001 och är en privat barnskyddsanläggning som fokuserar på att rehabilitera missbruksproblem hos omhändertagna ungdomar. Kunderna är 13–18 år gamla och bor runt om i Finland.

Behovet av rehabiliteringstjänster är stort. Ungdomarna som kommer till Saviston Koti har ofta varit med om jobbiga saker.

– Varje ungdom som vi kan hjälpa till ett nytt liv utan alkohol och droger är en stor vinst för ungdomen själv och hela samhället, berättar personalchef Mikko Rantalainen.

Saviston Koti har nästan 100 medarbetare, bland annat socionomer, samhällspedagoger, ungdoms- och fritidsledare, sjukskötare, närvårdare samt specialledare för barn och ungdom. Många har också avlagt en yrkesexamen inom missbrukarvård.

– Vår primära målsättning är att hjälpa de unga till en vardag utan missbruk. Samtidigt strävar vi efter att utveckla ungdomarnas sociala kompetens och stärka självkänslan. Målet är att leva ett så vanligt och tryggt liv som möjligt. I vår vårdande arbetsmodell ingår mycket diskussioner och empati, men även hårda gränser, berättar Rantalainen.

I takt med att rehabiliteringen går framåt ökar känslan av ett hem. Vi ägnar oss åt hobbyer, motionerar och lagar mat tillsammans.

Ville slippa alla kvitton

I Savistos tre verksamhetsenheter görs löpande större och mindre köp. Till exempel köper man mycket mat. Inköpsställena sedan början av det här året har varit främst Prisma, S-marketar och Sale-butiker.

– Revisionsbyrån sa att det blir ganska många kvitton på årsnivå, och en del av dem försvinner, berättar Rantalainen.

Han hade sett reklam om S-Business-kortet och tyckte att det lät vettigt. Nu syns inköpen på en samlad faktura, vilket gör såväl personalens som revisionsbyråns vardag tydligare. Vi behöver inte en separat handkassa lika ofta och vi sparar in på behandlingen av kvitton. Rantalainen anser att det är smart att fokusera inköpen till S-gruppen.

– Handelslaget har mångsidiga tjänster här i Kouvola och en av våra värderingar är att stödja lokal produktion. Å andra sidan rör sig Savistos gäng runt om i Finland när vi hämtar kunder och gör familjearbete. Det innebär att S-gruppens riksomfattande tjänster, som ABC:s trafikbutiksverksamhet med bränsle och biltvätt blir aktuella och finns inom räckhåll med kortet, säger Rantalainen.

 

  • ABC
  • Sale
  • Alepa
  • Sokos Hotels
  • Kodin Terra
  • Coffee House
  • Amarillo
  • Rosso