Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Evästeinformaatio
OK

Matex Oy

Ett heltäckande tanknings- och övernattningsnätverk som passar en försäljare

Den finländska textilindustrin har falnat, men i Åbo finns ett trevligt undantag, nämligen Matex Ab som specialiserar sig på festkläder för män och tillverkar bland annat högkvalitativa slipsar. När försäljningsrepresentanterna åker runt i Finland för att träffa återförsäljarna har de alltid S-Business-kortet med sig.

Matex Ab:s historia sträcker sig över 60 år bakåt i tiden, till år 1955 när Matti Nurmi grundade ett företag som tillverkade slipsar. I början var slipsarna handgjorda, men verksamheten industrialiserades undan för undan.

Idag sysselsätter företaget 15 personer och är en del av Nurmi-Yhtiöt. I samma bolag ingår dessutom den tekniska parti- och detaljhandelsbutiken Koneboss Ab samt Finlands äldsta och mest kända klockimportör Perkko Ab.

Matex sortiment innefattar, förutom slipsar och flugor, bland annat tröjor, manschettknappar och frackvästar. Matex tillverkar även skyddsslipsar som används av polisen, personal inom försvarsmakten och taxiförare.

Förbundet för finländskt arbete har beviljat företaget ursprungsmärket Nyckelflaggan.

Reser i arbetet

Veijo Thil började som försäljningsrepresentant på Matex 2004. Dessförinnan arbetade han som säljare av herrkläder och som skräddare i bland annat Sokos-varuhus. Förbindelsen till Sokos-butikerna har han kvar, eftersom de, tillsammans med otaliga andra specialbutiker, säljer Matex produkter. Andra kunder är kostymuthyrare runt om i landet.

Veijo Thils område som försäljningsrepresentant är västra och norra Finland. S-Business-kortet har varit praktiskt på resorna – Thil använder det när han övernattar på Sokos-hotell och tankar på ABC-stationer. Han berömmer S-gruppens omfattande servicenätverk.

– Jag kör över 60 000 km och bor på hotell cirka 80 nätter per år. Jag återvänder gärna till samma hotell, med trevlig personal som jag lärt känna. Det känns hemtrevligare, säger han.

Smidig mobilapp

S-Business Ab lanserade nyligen en kostnadsfri mobilapp för sina kunder. I denna kan man spara viktiga uppgifter snabbt och smidigt.

– Om jag köper spolarvätska när jag tankar bilen lägger jag in uppgifterna direkt i appen. Då slipper jag fundera på vad jag har köpt i efterhand, säger Thil som är nöjd med att slippa kvitton.

Eftersom jag inte behöver spara kvitton går det snabbare att fylla i reseräkningen. Det sparar tid, säger han.

  • ABC
  • Sale
  • Alepa
  • Sokos Hotels
  • Kodin Terra
  • Coffee House
  • Amarillo
  • Rosso