Saviston Koti

S-Business -kortti järkeisti ostamisen Saviston Kodissa

Saviston Koti Oy tekee tärkeää työtä nuorten päihdekuntoutuksen parissa. Sen kolme toimintayksikköä sijaitsevat Kouvolassa, mutta asiakkaita on ympäri Suomen. S-ryhmän laaja palveluverkosto, johon S-Business -kortti toimii henkilöstön avaimena, helpottaa arjen pyörittämistä.

Saviston Koti Oy on vuonna 2001 perustettu yksityinen lastensuojelulaitos, joka keskittyy päihdeongelmaisten huostaan otettujen nuorten kuntouttavaan hoitoon. Asiakkaat ovat 13–18-vuotiaita ja kotoisin eri puolilta Suomea.

Tarve päihdehuoltopalveluille on suuri. Saviston Kotiin tulevien nuorten tarinat ovat usein rankkoja ja taustat karuja.

– Jokainen nuori, jonka voimme auttaa uuden päihteettömän elämän alkuun, on iso voitto paitsi nuorelle itselleen, myös koko yhteiskunnalle, henkilöstöpäällikkö Mikko Rantalainen muistuttaa.

Haastattelussa Saviston Kodin henkilöstöpäällikkö.

Saviston Kodissa työskentelee lähes 100 ammattilaista: muun muassa sosionomeja, yhteisöpedagogeja, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajia, sairaanhoitajia, lähihoitajia sekä lasten ja nuorten erityisohjaajia. Monilla on lisäksi päihdetyön ammattitutkinto.

– Ensisijaisena tavoitteenamme on ohjata nuori päihteettömään arkeen. Samaan aikaan pyrimme kehittämään nuoren sosiaalisia taitoja ja vahvistamaan itsetuntoa. Tavoitteena on elää mahdollisimman tavallista ja turvallista elämää. Hoitavaan työmalliimme kuuluu paljon keskustelua ja empatiaa, mutta myös tiukkoja rajoja, Rantalainen kertoo.

Sitä mukaa kun kuntoutus etenee, kasvaa kodinomaisuus hoitopaikassa. Yhdessä harrastetaan, liikutaan ja laitetaan ruokaa.

Eroon kuittirumbasta

Saviston kolmeen toimintayksikköön tehdään jatkuvasti isompia ja pienempiä hankintoja. Esimerkiksi ruokaa ostetaan paljon. Ostopaikkoja ovat tämän vuoden alusta olleet enimmäkseen Prisma, S-marketit ja Sale-myymälät.

– Tilitoimistosta huomautettiin, että teille kertyy vuositasolla aika paljon noita kuitteja ja osa niistä on joskus hukassakin, Rantalainen muistelee.

Hän oli nähnyt mainoksen S-Business -kortista ja tunnisti, että tuossa voisi olla järkeä. Nyt ostokset ovat yhdellä koontilaskulla, mikä selkiyttää niin henkilöstön kuin tilitoimiston arkea. Erillistä käteiskassaa tarvitaan huomattavasti harvemmin, ja kuittien käsittelyn vähenemisestä tulee säästöjä. Rantalaisen mielestä ostosten keskittäminen S-ryhmään tuntuu fiksulta.

– Osuuskaupalla on monipuoliset palvelut täällä Kouvolassa ja paikallisuuden tukeminen on yksi meidän arvoistamme. Toisaalta Saviston porukka liikkuu paljon ympäri Suomen, kun haemme asiakkaita tänne meille ja teemme perhetyötä, joten S-ryhmän valtakunnalliset palvelut, kuten ABC-liikennemyymälät polttonesteineen ja autonpesuineen, tulevat tarpeeseen ja ovat kortin kautta käden ulottuvilla, Rantalainen perustelee.

Haluaisitko kuulla lisää?
 

Pyydä tarjous          Varaa aika